Friday, 28 November 2014

1st Anniversary Giveaway Mind Meld

Nak join? Klik je banner kat atas tu atau klik SINI

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum dan salam sejahtera :)
The day has come !
Dengan ini Iola berbesar hati melancarkan 1st Anniversary Giveaway Mind Meld.
Bermula pada 27 November 2014 dan akan tamat pada 27 Disember 2014 (sekiranya tiada aral melintang).
Jom meriahkan :)

Senarai hadiah akan diumumkan pada 4 Disember 2014.
Pengumuman pemenang pada 29 atau 30 Disember 2014

P/S : Done follow and like semua penaja! :)

Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom


Assalamualaikum w.b.t.


Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom secara rasminya dilancarkan hari ni. Giveaway ini adalah bersempena dengan sambutan hari lahir Yana pada 17 November ni. Alhamdulillah, masih berpeluang untuk menyambut hari lahir pada tahun ni...Insyaallah. 

Giveaway ini akan berlangsung sepanjang bulan November sahaja iaitu pada 1 November 2014 (12.01 am) hingga 30 November 2014 (11.59 pm). Jadi semua bloggerista yang cantik, manis, kachak dan hensem...Yana sukacita menjemput korang untuk join GA ni yer. Bagi menghargai penaja-penaja yang baik hati untuk menaja hadiah-hadiah GA ni, so...korang kena lah ikut syarat di bawah yer :-

SENARAI HADIAH :

Mystery Gift x 1 Top Referral [Yana Afi]
Blog Review x 2 dan Bloglist x 3 [Syira Lokman]
Kain Telekung Sulam x 1 [Hasrul Hassan]
1 Mineral Eye Colour Mary Kay + 1 Free Facial dan 1 Lip Applicator Mary Kay + 1 Free Facial
[Sofuriah Hashim]
Topup RM5 x 2 [Syahira Nadia]
Topup RM5 x 1 [Izwani Eliyana]
Barangan Kosmetik x 1 [Love Lissa]
Shawl x 1 [Amy Shah]
Blog Review & Bloglist x 3 [Wadhihah Hadi]
Novel + Autograf Penulis Eksklusif x 2 [Anies] 

Nak join? Klik Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom.
Good Luck!!!

Btw, Annis nak ucapkan HAPPY BIRTHDAY dekat kak Yana! May Allah bless you and have a blast!! Semoga kak Yana sentiasa kekal comel dan cun! Heee
P/S : Done follow all the sponsors! 

Tuesday, 25 November 2014

The Conclusions for SPM 2014 (Change of format issue)

Yeay!!! Finally, SPM 2014 examination is over! Lega hati lepas dah hantar paper biology tadi!! Rasa macam batu kat bahu tu, dah dicampak sejauh jauhnya. Lepas ni dah takda dah study at the eleventh hour sampai midnight. Dah takpayah dah burn the midnight oil lagi, because all the science stream SPM candidates are now free from all that. 

But, the most highlighted part during this examination, semua format untuk SPM banyak yang dah berubah. Semua ada KBAT, KBAT and... KBAT! Yes, all the papers are mostly do have the KBAT (HOTS) questions!

Okaylah, walaupun ni bukan nya suatu competition, Annis nak jugak buat ranking kadar KESUSAHAN mengikut subjek(from my point of view lah)
1. Additional Mathematics (Susah tahap berdarah hidung + migrain + ketap gigi + terpaku)
2. Physics (Susah tahap migrain)
3. Chemistry (Susah tahap terpaku)
4. Biology (Susah tahap ketap gigi)
5. Mathematics (Susah tapi masih boleh diterima akal)
6. Sejarah (Susah tahap lumpuh jari, terutama kertas 3 tu)
7. Pendidikan Islam (Boleh la~)
8. English (Boleh la~)
9. Bahasa Melayu ( Kalau tak skor jugak, jangan mengakulah orang melayu)

Perasaan yang Annis rase sama lah macam mana perasaan MakCik Rosmah ni haa ;

*this video is not mine ya, amik dr Mr Youtube je*

MakCik yang tak ambil SPM 2014 ni pun macam dah naik hantu, apalagi kitaorang yang jawab paper paper yang macam tah pape ni kann.. Takpelah atleast kita dah kecapi FREEDOM sekarang!! MWAHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHHA *gelak syaiton*

So, for the time being, kita hanya boleh bertawakkal jelah setelah berpulun pulun, berhempas pulas berusaha. InsyaAllah, hasil yang kita dapat nanti setimpal dengan usaha yang kita lakukan. All the best, calon SPM 2014!

Saturday, 15 November 2014

SPM - Waiting for FREEDOM!

Okay, sedar tak sedar dah 2 tahun dah Annis tak buka, tak update blog ni. Last post pun time 2012, waktu Annis form 3, omaigod u'alls lama gila la tak buka. Bukan apa, malas nak tulis berjela-jela ni. Lagipun takde benda yang menarik nak bagitahu. TT^TT

Currently, Annis tengah hadapi the BIGGEST exam in my life, SPM!! Sebenarnya SPM dah start 03/11/2012 haritu kiranya dah masuk 12 hari dah exam. Sebagai seorang candidate SPM yang mengambil pure science stream, kitaorang akan mengecapi kebebasan lebih awal daripada aliran-aliran yang lain ((YESSSS)) !! 

Tengoklah lepas Annis habis SPM ni, InsyaAllah Annis akan update blog yang dah "mati" berzaman ni and upgrade sikit blog yang tak canggih ni. Annis nak balas dendam dengan spend masa berjam-jam menghadap laptop, surf internet, pergi tengok wayang dan banyak lagi. Yelah, kita kena bersusah-susah dulu, bersenang-senang kemudian, tak gitu?? Lepas SPM habis, kita enjoy!!