Tuesday, 25 November 2014

The Conclusions for SPM 2014 (Change of format issue)

Yeay!!! Finally, SPM 2014 examination is over! Lega hati lepas dah hantar paper biology tadi!! Rasa macam batu kat bahu tu, dah dicampak sejauh jauhnya. Lepas ni dah takda dah study at the eleventh hour sampai midnight. Dah takpayah dah burn the midnight oil lagi, because all the science stream SPM candidates are now free from all that. 

But, the most highlighted part during this examination, semua format untuk SPM banyak yang dah berubah. Semua ada KBAT, KBAT and... KBAT! Yes, all the papers are mostly do have the KBAT (HOTS) questions!

Okaylah, walaupun ni bukan nya suatu competition, Annis nak jugak buat ranking kadar KESUSAHAN mengikut subjek(from my point of view lah)
1. Additional Mathematics (Susah tahap berdarah hidung + migrain + ketap gigi + terpaku)
2. Physics (Susah tahap migrain)
3. Chemistry (Susah tahap terpaku)
4. Biology (Susah tahap ketap gigi)
5. Mathematics (Susah tapi masih boleh diterima akal)
6. Sejarah (Susah tahap lumpuh jari, terutama kertas 3 tu)
7. Pendidikan Islam (Boleh la~)
8. English (Boleh la~)
9. Bahasa Melayu ( Kalau tak skor jugak, jangan mengakulah orang melayu)

Perasaan yang Annis rase sama lah macam mana perasaan MakCik Rosmah ni haa ;

*this video is not mine ya, amik dr Mr Youtube je*

MakCik yang tak ambil SPM 2014 ni pun macam dah naik hantu, apalagi kitaorang yang jawab paper paper yang macam tah pape ni kann.. Takpelah atleast kita dah kecapi FREEDOM sekarang!! MWAHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHHA *gelak syaiton*

So, for the time being, kita hanya boleh bertawakkal jelah setelah berpulun pulun, berhempas pulas berusaha. InsyaAllah, hasil yang kita dapat nanti setimpal dengan usaha yang kita lakukan. All the best, calon SPM 2014!

1 comment:

  1. nothing is impossible as long as we keep moving forward and never look down to ourself :) all the best k

    ReplyDelete