Friday, 28 December 2012

It's BTOB c'mon!

Hello semua!! :D Arghh, sekarang nih Annis dah mcm minat SIKIT kat group Kpop BTOB nih ^^ Annis mule minat group nih lepas dengar lagu diaorg yg bertajuk "I Only Know Love" Best giler!!! Lagu "Insane" dgn "Wow" pon best jugak! ^_^

Group BTOB *Handsome!*

Sesiape yg x kenal lagi ahli BTOB ni ahli-ahlinya adalah..

Wohoo, Annis paling suke dengan rapper BTOB Ilhoon >_<
*muke dye ade iras sikit mcm Jun Hyung (BEAST)*
*comel* O.O

Di bawah ni Annis ade masukkan Music Video BTOB :D Tengoklah kalau rajin ^_^

BTOB - I Only Know Love (Lover Boy) M/V  MTV ver

BTOB - Insane M/V

BTOB - WOW M/V
Okay. Tu jelah kot yang Annis yg tulis untuk hari ni. See ya!

P/S : Annis minat BTOB nih biase2 jeh.. Belom fanatik lagi >_<


Thursday, 20 December 2012

TUTORIAL | Jom Join Ask.fm Part 2

Hey semuaa!! Ingat tak dalam entry Annis yang lepas, Annis ade buat account dekat ask.fm kan? Kepada sesiapa yang tak tahu tuh, boleh lah tekan link nih >> Jom Join Ask.fm Part 1
Apa yang Annis nak katakan pada entry pada kali ini adalah Annis dah letak kotak tanya Ask.fm nih kat dalam blog Annis. So, korang tak payah lah susah2 pergi kat profile Annis kat ask.fm tuh cume perlu tanye kat dalam blog ni jeh.. Di bawah ni Annis ade sertakan gambar. Nanti korang just tanye Annis kat kotak tuh je, okay? Kalau nak tahu jawapannyer, kenalah tunggu Annis jawab dulu. Jawapan Annis korang boleh dapat dekat profile Annis sendiri.

*Tanye kat kotak pink tu je, kay?*

Kalau nak tahu jawapan boleh pergi kat profile Annis senang je..

1. Tekan gambar blog feed warne oren tuh.

 2. Lepas tekan keluar lah profile Annis dan korang boleh tahu 
jawapannye lepas Annis dah jawab :D

Lastly, I just want to say "Feel free to ask anything that you want and InsyaAllah I'll answer yours questions as soon as posibble." Korang pon kalau boleh sign up lah sekali. Nanti ade mase Annis boleh tanye korang pulak XD. Tanye banyak2, okeh? >_<


Okay sampai sini je entry Annis kali ni. See ya!

Wednesday, 19 December 2012

Keputusan PMR telah pun keluar!!

Hai semua!! Hah, macam mane keputusan yang telah pon korang dapat? Kepada sesiapa yang berjaya mendapat straight A's, tahniah Annis ucapkan :D Kepada yang tak mendapat keputusan seperti yang korang harapkan, tak mengapa. Perjalanan kite masih panjang. Paling penting fokus korang sekarang ialah peperiksaan SPM. Waktu nilah yang korang kena bertungkus lumus belajar dengan bersungguh-sungguh, okay? Hari ni dengan SUKACITANYA Annis nak cakap yg Annis mandapat 8A dalam peperiksaan PMR tahun 2012!! Ya Allah betapa gementarnye Annis sewaktu menunggu keputusan yg bakal Annis ketahui dekat sekolah tadi. Alhamdulillah syukur kepada Allah S.W.T. kerana telah memberikan Annis kejayaan yang Annis benar2 harapkan ni.. Kawan baik Annis iaitu Aqilah dan Alissa juga mendapat 8A sama seperti Annis ^_^ Tahniah Annis ucapkan kepada mereka. Annis tahu korang mesti boleh punye!!

Bawah ni gambar BFF Annis :

*Happy giler muke*


Akhir kata, Annis nak mengucapkan beribu-ribu-ribu terima kasih kepada cikgu Annis yang telah banyak mengajar Annis dan rakan2 sehingga berjaya dalam peperiksaan ini. Selain itu, Annis juga ingin berterima kasih kepada kedua ibu bapa Annis kerana mengeluarkan perbelanjaan yang banyak untuk tusyen, kelas malam dan sebagainya. Jasa Mama dan Abah memang tak dapat Annis balas. Begitu juga dengan rakan2 Annis terutamanya Aqilah, Alissa dgn Amara sebab banyak mengajar Annis matapelajaran yang Annis lemah. Finally, Annis juga nak ucapkan terima kasih kepada sesiapa yang telah mendoakan kejayaan Annis sama ada Mama, Abah, Cikgu2 dan Rakan2 Annis. TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK!

P/S : Nak mintak apa ye dengan Mama dan Abah sebagai hadiah? Cube korang cadangkan >_<

Tuesday, 18 December 2012

Berdebar Menanti Hari Esok (PMR Results)

Hello semua! Amacam sihat x hari ni?? Annis sihat jer, tapi rase cuak giler untuk hari esok. Siapa yg ambik PMR tahun 2012 nih tahulah ade ape dgn esok. Seperti yg telah dimaklumkan oleh Pihak Kementerian Pelajaran Malaysia, tarikh keputusan PMR akan keluar pada 19/12/2012 iaitu ESOK! Ya Allah betapa berdebar-debarnyer hati ini untuk menunggu hari esok. Mane taknye, segala benda yg kite belajar akan kite tahu hasilnye esok. Semoga keputusan PMR saye akan keluar seperti yg diharapkan. amin~ Di kesempatan ini juga saya ingin mengucapkan Good Luck untuk semua batch 97's. InsyaAllah batch 97's resultsnya semua bagos2 :D
"Ya Allah Ya Tuhanku, tolonglah hambamu ini dengan memberikan daku 8A dalam keputusan PMR yg bakal aku ketahui esok. Tolonglah berikan hambamu ini kelembutan hati supaya redha dengan apa jua keputusan PMR aku nanti,Ya Allah. Amin Ya Rabbal Alamin~"

Monday, 17 December 2012

TUTORIAL | Jom Join Ask.fm Part 1

Hello korang !! Semua sihat jer harini ?? Alhamdulillah Annis harini sihat jer. Tujuan Annis menulis hari ni adalah untuk memberitahu anda semua yg Annis baru register Ask.fm. Ask.fm ni best tau. Korang pon joinlah sekali!! Sesape yg nak join tekan gmbar bwh ni,okay?


Btw, sesaper yg dah sign up nnti jgn luper follow Annis tau! Tanyer jer Annis ape2 yg korg nak tnyer.. Jgn nak malu sgtlah, kan? Ni account Annis : http://ask.fm/annis97
Bye!!

Thursday, 13 December 2012

Last November

Hello fellas dan semua followers Annis!! Annis dah lame x update blog semenjak dekat PMR nih.. yelah, org  BUSY,kan?? Soo sorry kepada semua followers yg tulis note dkat shoutbox and thanks sbb follow tau!! I really appreciate that :) Kepada yg dah follow tuh,Annis dah follow awk balik ^_^ Kalau ade mane2 blog yg  Annis termiss nak follow, tulis jer kat shoutbox,okay??


Ujian Kelayakan Kemasukan ke MRSM
Okaylah, tujuan Annis tulis nih sbb nak cerita pasal ape yg dah jadi wktu bulan November yg lepas. Dalam waktu tersebut, Annis ade jalani satu ujian untuk kemasukan ke MRSM yg dipanggil Ujian Kelayakan Kemasukan ke MRSM (UKKM). Annis jalani ujian ni pade 26.12.2012 iaitu hari Isnin. 
Ujian ni terdiri daripada 40 soalan Mathematics, 50 soalan Science, dan 100 soalan Keperibadian.. Bagi Annis soalan haritu Science dgn Keperibadian senang jer (ceewaah) tapi bile smpai bab MATHEMATICS, Masyaallah!! SUSAH NYER!! (mungkin sbb dh x study lpas hbis PMR tu kot!!) heee~ Computer yg dia sediakan ingatkan kapcai2 jer ataupon computer lamer, ruper2 nyer Computer APPLE beb!! Ha,amik kau!!
 Sekali dapat APPLE daa~ Perasaan biler tgh amik exam tu cuak giler!! Sekarang ni tinggal tawakkal jelah kpd Allah S.W.T. Harapnyer dapatlah masuk..Okaylah kite masuk bab seterusnyer pulak!

Aktiviti menjahit pakaian Barbie
Hmm, dlm bulan ni jugak, disebabkan x der keje, kiteorg (Annis & adik2) pon buatlah baju untuk si Barbie nihh.. Dengan tidak dijangkakan,menjadilah pulak bajunyer tuhh (dah boleh jadi Fashion Designer dah aq ni)
Di bawah ni lah hasilnyer..

*Ni sedara yg buat*


 Ni Annis sendiri yg buat


*Ni pulak sedare Annis jugak yg buat*

Cantikkan?? (kembang jap) Okaylah smpai sini jer Annis nak berceloteh. Terima kasih sbb sudi bace!! Sayang awak ketat2!!

Saturday, 4 February 2012

Alhamdulillah,menang GA Ayda

Sebenarnye, pemenang dah pun diumumkan pade hari RABU lepas (1 Februari 2012),tetapi Annis baru BERKESEMPATAN untuk tulis blog hari ni.. so, dengan gembiranye Annis bagitahu yang Annis dah menang salah satu hadiah GA Miss Ayda yg berlansung pade 7 Januari - 31 Januari 2012. Annis menang hadiah yg ditaja oleh Shawl Kami. ( GEMBIRA NIEH !! ^_^ )
Malas nak bercerita,jom tengok gambarlah >_<

*klik gambar utk ZOOM IN
Singgah jap dekat blog Miss Ayda :)

*KLIK gambar utk ZOOM IN*
Tu diaa... Senarai pemenang dah dikeluarkan
(waktu ni punyelah berdoa harap dpat menang)


skroll bawah cikit..


Alhamdulillah, ade jugak tersenarai sebagai pemenang (yg kotak PINK tuhh..)

tak nampak jugak?? hah,tekan gambar bawah ni..
dah dizoom sebanyak 120%(FUIYOO!!)

Tak sabar nak tunggu hadiah sampai... 
Dah sampai nnti,saye buat post lagi,okay.. TUNGGU TAU!!

Thursday, 19 January 2012

"1st Edition New Year Giveaway 2012 by Airin Ayda"

Jom join GA ni!! klik banner atau klik [SINI]

Hope dpat menang!! Hadiah?? sangat AWESOME!!!

Gambar with SIGN PICTURE of "AYDA"

P/S : Done FOLLOW/LIKE/ADD sponsors!!


"Miraa Hussin's GA"

Joining another GIVEAWAY!! hope can win this!!

nak join,klik banner di atas or klik [SINI]

Jom tengok syarat2 penyertaan :

Wajib untuk anda :
 Like photo ini dan ini ,
 Like Fanpage Miraa Hussin
 Follow blog Miraa Hussin
 Copy banner tersebut dan paste ke entry anda yg bertajuk "Miraa Hussin's GA"
 Tinggalkan link penyertaan di dalam entry ini *long URL ye
Sunat untuk anda :
 Tag at least dua rakan anda
 Tempek banner tersebut di tepi blog lalu linkin ke entry ini


Give away ini akan bermula pada 15 Januari sehinggalah 28 Februari 2012 . 
GA ini juga akan terbatal sekiranya penyertaan tidak melebihi 50 orang kerana hadiah yg akan ditawarkan lebih dari 30 hadiah misteri.
Random org akan digunakan bagi menentukan pemenang bagi mengelakkan belas kasihan . Keputusan adalah muktamad .
Sekian dan terima kasih .


P/S : Done LIKE/FOLLOW ^_^

1st Random Giveaway by Eyka Muntell

I`m joining this GIVEAWAY!!
Nak join?? klik banner atau klik [SINI]

Syarat2 untuk join: 
  • terbuka kepada semua warga malaysia
  • tak perlu nak tag sesiapa (tapy kalau tag lagy bagus )
  • follow blog eyka dulu (tanpa paksaan )
  • buad entry simple pasal GA nie 
  • then tinggalkan link dekat komen . 
  • promote GA nie pada kengkawan korang ( sangat di alu-alu kan )
tarikh giveaway :- 7/1/2012 - 20/1/2012 

Jom tengok hadiah!! 

 shawl + topup + hadiah misteri  X1pemenang
baju + topup + hadiah misteri X 1pemenang
topup + edit blog X 3pemenang

p/s : Hope dapat menang ^_^