Monday, 1 December 2014

Segmen Mari Berkenalan


Segmen Mari Berkenalan by Nadia Ladzim


Tekan je banner atas tu kalau nak join yer dear <3

Cepat-cepat join GA ni sebab tarikh tutup nya 15 Disember 2014
Salam perkenalan ya, Kak Nadia! Semoga akak akan bertambah maju dalam dunia blogger! 

P/S : Done follow blog akak! Tak sabar nak tunggu post-post menarik dari blog akak!

GIVEAWAY BY KAMEQ DEANNA


Tertarik nak join? Rajinkan lah tangan anda untuk tekan banner di atas tu

Syarat-syaratnya simple dan mudah sangat! Apa lagi? Jom lah kita join GA ni beramai-ramai!!
TARIKH TUTUP : 19 Disember 2014 (10 malam)
Senarai pemenang akan diumumkan pada 25 Disember 2014!

P/S: Done follow the sponsor! Walaupun akak kata tak payah follow pun takpe, tapi saya tetap nak follow jugak! First time saya join GA yang syarat dia mudah sangat! Terbaiklah akak!

First Giveaway by Ezra


First Giveaway By Erza 

*** sempena kelahiran putera kedua***




1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower


2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet 

3. Buat satu entri bertajuk "First Giveaway by Erza" dan 
letak banner di atas, backlink ke entri ini


4. Tinggalkan URL entri korang di SINI

5. Siap dan good luck friends!!!

P/S : Done follow and like the sponsor! 
FB acc : Annis Najwa

GIVEAWAY KUSARAH 2014


*klik banner untuk join

Syarat-syarat penyertaan;
  • Warganegara Malaysia
  • Seorang blogger sama ada lelaki atau perempuan
  • Patuhi semua syarat yang ditetapkan
Start : 25 November 2014
Deadline : 25 December 2014
Winner Announce : 27 December 2014 (My Birthday! Tick on your calendar :p)


PRIZES

Top Refferral; [ 1 Winner ]
  • Tribal Blouse
  • 2x Button Badge

Top Comment in your entry (more than 40 comment); [ 1 Winner ]
  • 2x Chiffon Shawl 

Random Winner; [ 5 Winner ]
  • 5x Mystery Gift

P/S : Done follow, like and add google plus. Annis takde acc instagram so, tak dapat nak follow TT^TT huhu
FB acc: Annis Najwa

Debaran bagi First-Time-Part-Timer

Hello you alls!! Haa sepanjang cuti sekolah ni korang buat ape je dekat rumah tu? Makan? Bersenam robik? Ke tengah main FIFA 15 tu?? or just blogwalking ke blog Annis ni? Haaa as for me, time cuti sekolah ni, Annis nak gain experience bekerja. Yelah budak mentah lepasan SPM kan?? Takde pape pun nak buat sebab dah kecapi FREEDOM ((lah sangat)). Sementara tunggu results SPM keluar, baik cari duit kan??Ada la jugak manfaat nye. Takder lah asyik terperap je kat rumah tu, asyik2 online.. Bosan jugak kan lama-lama rutin macam tu?

Annis decide nak kerja part time selama 8 jam start dari 2 p.m - 10 p.m. Haaa lame kan???? Memang sakit kaki, sakit badan habis la lepas ni. Tapi takpe, bila Annis imagine je duit gaji yang Annis akan dapat, semua sakit tu terus hilang! Haaa magic kan?? HOHOHO! Annis part time jadi promoter jee. Esok baru nak pegi interview, so WISH ME LUCK okay?? Thank you *muah ciked

Simple 1st Giveaway Segment by Beba Ifa


Nak join ker makcik-makcik semua? Moh ler kite sesame tekan banner tu yer? Tak gheti nak tekan banner jugak? Klik SINI je lerr.. Payoh bebenor

PERHATIAN!! GA ini akan tamat pada 30 Disember 2014 jam 11.59 malam
Haaaa tunggu ape lagi?? Cepat-cepatlah join!

Anda di-tag!
1. Aqilah
2. Syaza
3. Kak Fa

P/S : Done follow and like fanpage! Harap-harap dapatlah menang!
FB acc : Annis Najwa

First Giveaway MUSHA by Myro & Linda


Nak join??? Klik je banner bawah ni okay?

hadiah-hadiah :
Lelaki
  • Sunglasses
  • Perfume
  • Jam
Perempuan
  • Baju kurung
  • Flower crown
  • Tudung bawal
So tunggu apa lagi ? join ramai-ramai . mana tahu ada rezeki .
Tarikh Tutup pada 28 December 2014 ini !

Hadiah serious best kan???? Cepat-cepatlah join sebab penyertaan hanya terhad kepada 50 orang jer!
P/S : Done follow and like page sponsors!
FB acc : Annis Najwa

Anda di-tag!
1. Aqilah
2. Syaza
3. Kak Fa



Mega Giveaway by Sya Domoru

Nak join??? Klik banner atas tu yer lovelies!

Hadiah nye semua DAEBAK tau!!

Senarai hadiah gempak :-
  • Blouse x 1 by Rexylla
  • Blouse x 1 by Mak Jah Closet’s
  • Telekung x 2 Jubah Muslimah Moden *New
  • Handsocks x 15 by Jubah Muslimah Moden *New
  • Selendang x 2 by Wir Aida
  • Cash RM 10 x 2 by Maishoppe
  • Keychain from Bandung x 1 by Nur Syazwani
  • Supplement Shaklee Chew Vitamin C x 2 by Maishoppe
  • Sophie Love Mirror x 1 by Be Fabulous with Sophie Paris
  • EXO - Die Jungs Unofficial Polaroid Set (30pcs) x 1 by A.M Kpop Shop *New
  • Random Badge (KPOP RELATED) x 3 by A.M Kpop Shop *New
  • Bap socks x 1 by Shiedah 
  • SD photocard x 2 by BB K-House
  • Pvc photocard Chen x 1 by Shiedah
  • Sticker Exo x 1 by Kshopaholic Mlysia
  • Sticker Infinite x 1 by Kshopaholic Mlysia
  • Sticker Super Junior x 1 by Kshopaholic Mlysia
  • Xoxo (EXO poster) x 1 by Choco K-pop Shop
  • Infinite goodies x 1 by Korean Shop Collection
  • Baju Overdose (EXO)long sleves x 1 by Nur Syazwani
  • Discount voucher 10% by Rexylla
  • Discount RM 10 x 1 for unofficial merchandise by A.M Kpop Shop *New
Banyakkan hadiah??? Rambang mata dibuatnye!!! 

Pemilihan pemenang :-
  • Top Referral 
  • Random


Tarikh tamat : 31 Dec 2014

P/S : Done follow, like and share all the sponsors! Annis takde acc instagram, so tak dapat nak follow acc kat instagram TT^TT
FB acc : Annis Najwa 

Friday, 28 November 2014

1st Anniversary Giveaway Mind Meld

Nak join? Klik je banner kat atas tu atau klik SINI

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum dan salam sejahtera :)
The day has come !
Dengan ini Iola berbesar hati melancarkan 1st Anniversary Giveaway Mind Meld.
Bermula pada 27 November 2014 dan akan tamat pada 27 Disember 2014 (sekiranya tiada aral melintang).
Jom meriahkan :)

Senarai hadiah akan diumumkan pada 4 Disember 2014.
Pengumuman pemenang pada 29 atau 30 Disember 2014

P/S : Done follow and like semua penaja! :)

Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom


Assalamualaikum w.b.t.


Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom secara rasminya dilancarkan hari ni. Giveaway ini adalah bersempena dengan sambutan hari lahir Yana pada 17 November ni. Alhamdulillah, masih berpeluang untuk menyambut hari lahir pada tahun ni...Insyaallah. 

Giveaway ini akan berlangsung sepanjang bulan November sahaja iaitu pada 1 November 2014 (12.01 am) hingga 30 November 2014 (11.59 pm). Jadi semua bloggerista yang cantik, manis, kachak dan hensem...Yana sukacita menjemput korang untuk join GA ni yer. Bagi menghargai penaja-penaja yang baik hati untuk menaja hadiah-hadiah GA ni, so...korang kena lah ikut syarat di bawah yer :-

SENARAI HADIAH :

Mystery Gift x 1 Top Referral [Yana Afi]
Blog Review x 2 dan Bloglist x 3 [Syira Lokman]
Kain Telekung Sulam x 1 [Hasrul Hassan]
1 Mineral Eye Colour Mary Kay + 1 Free Facial dan 1 Lip Applicator Mary Kay + 1 Free Facial
[Sofuriah Hashim]
Topup RM5 x 2 [Syahira Nadia]
Topup RM5 x 1 [Izwani Eliyana]
Barangan Kosmetik x 1 [Love Lissa]
Shawl x 1 [Amy Shah]
Blog Review & Bloglist x 3 [Wadhihah Hadi]
Novel + Autograf Penulis Eksklusif x 2 [Anies] 

Nak join? Klik Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom.
Good Luck!!!

Btw, Annis nak ucapkan HAPPY BIRTHDAY dekat kak Yana! May Allah bless you and have a blast!! Semoga kak Yana sentiasa kekal comel dan cun! Heee
P/S : Done follow all the sponsors! 

Tuesday, 25 November 2014

The Conclusions for SPM 2014 (Change of format issue)

Yeay!!! Finally, SPM 2014 examination is over! Lega hati lepas dah hantar paper biology tadi!! Rasa macam batu kat bahu tu, dah dicampak sejauh jauhnya. Lepas ni dah takda dah study at the eleventh hour sampai midnight. Dah takpayah dah burn the midnight oil lagi, because all the science stream SPM candidates are now free from all that. 

But, the most highlighted part during this examination, semua format untuk SPM banyak yang dah berubah. Semua ada KBAT, KBAT and... KBAT! Yes, all the papers are mostly do have the KBAT (HOTS) questions!

Okaylah, walaupun ni bukan nya suatu competition, Annis nak jugak buat ranking kadar KESUSAHAN mengikut subjek(from my point of view lah)
1. Additional Mathematics (Susah tahap berdarah hidung + migrain + ketap gigi + terpaku)
2. Physics (Susah tahap migrain)
3. Chemistry (Susah tahap terpaku)
4. Biology (Susah tahap ketap gigi)
5. Mathematics (Susah tapi masih boleh diterima akal)
6. Sejarah (Susah tahap lumpuh jari, terutama kertas 3 tu)
7. Pendidikan Islam (Boleh la~)
8. English (Boleh la~)
9. Bahasa Melayu ( Kalau tak skor jugak, jangan mengakulah orang melayu)

Perasaan yang Annis rase sama lah macam mana perasaan MakCik Rosmah ni haa ;

*this video is not mine ya, amik dr Mr Youtube je*

MakCik yang tak ambil SPM 2014 ni pun macam dah naik hantu, apalagi kitaorang yang jawab paper paper yang macam tah pape ni kann.. Takpelah atleast kita dah kecapi FREEDOM sekarang!! MWAHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHHA *gelak syaiton*

So, for the time being, kita hanya boleh bertawakkal jelah setelah berpulun pulun, berhempas pulas berusaha. InsyaAllah, hasil yang kita dapat nanti setimpal dengan usaha yang kita lakukan. All the best, calon SPM 2014!

Saturday, 15 November 2014

SPM - Waiting for FREEDOM!

Okay, sedar tak sedar dah 2 tahun dah Annis tak buka, tak update blog ni. Last post pun time 2012, waktu Annis form 3, omaigod u'alls lama gila la tak buka. Bukan apa, malas nak tulis berjela-jela ni. Lagipun takde benda yang menarik nak bagitahu. TT^TT

Currently, Annis tengah hadapi the BIGGEST exam in my life, SPM!! Sebenarnya SPM dah start 03/11/2012 haritu kiranya dah masuk 12 hari dah exam. Sebagai seorang candidate SPM yang mengambil pure science stream, kitaorang akan mengecapi kebebasan lebih awal daripada aliran-aliran yang lain ((YESSSS)) !! 

Tengoklah lepas Annis habis SPM ni, InsyaAllah Annis akan update blog yang dah "mati" berzaman ni and upgrade sikit blog yang tak canggih ni. Annis nak balas dendam dengan spend masa berjam-jam menghadap laptop, surf internet, pergi tengok wayang dan banyak lagi. Yelah, kita kena bersusah-susah dulu, bersenang-senang kemudian, tak gitu?? Lepas SPM habis, kita enjoy!!