Tuesday, 17 February 2015

TUTORIAL | Buang Navbar dari Blog


Hai semua!! Harini Annis nak tunjuk tutorial buang navbar dari blog. Tapi sebelum tu, korang tahu tak apa benda Navbar ni?? Kalau korang nak tahu, macam nilah rupa Navbar (ala, yang kotak biru di atas blog korang tu)
*tak nampak? tekan gambar ye

Selalunya, ramai blogger yang tak guna pun Navbar ni, dahlah memburukkan blog. Kalau tak guna, baik kita buang je kan?? Jom ketahui cara-cara nak buang Navbar ni dari blog anda!


CARA-CARANYA :
Pergi dashboard> Tekan Layout> Tekan Edit pada kotak Navbar (seperti dalam gambar)
*tak nampak? tekan gambar ye


Kemudian pilih Off> Save! (seperti dalam gambar)

Haa menjadi tak?? Kalau menjadi akan jadi macam kat bawah ni,
*butang navbar yang warna biru tadi dah takde!

Kan lagi cantik dan kemas kalau takde navbar tu?? Okaylah sampai sini je entri kali ni


HAPPY BLOGGING AND GOOD LUCK!


3 comments:

  1. tengkiuuu... dah remove dah...

    salam singgah

    ReplyDelete
    Replies
    1. You're most welcome :D hahah bagus2, senang je kan nak remove?? Tq juga sbb sudi blogwalking sini :3

      Delete